BAM installeert tienduizend zonnepanelen op 155 daken van zorgorganisatie Dichterbij in Brabant, Limburg en Gelderland

Dichterbij biedt ondersteuning, zorg en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking en de mensen om hen heen. Om de impact van de werkzaamheden voor de cliënten van Dichterbij tot een minimum te beperken, werken BAM en Dichterbij nauw samen. De uitvoering is in handen van BAM Energy Systems en BAM Bouw en Techniek - Gebouwservices, die samenwerken vanuit één projectorganisatie. Alle benodigde disciplines heeft BAM in eigen huis, zodat alle facetten van de uitvoering efficiënt worden gecombineerd. De kernwaarden van BAM, duurzaam, inclusief, betrouwbaar, eigenaarschap en samenwerkend, gelden als basis voor de samenwerking.

Slimme datamonitoring

In de onderhoudsovereenkomst legt BAM de nadruk op de optimale werking van de installaties. Het doel is voor Dichterbij door slimme datamonitoring energiebesparing, kostenbesparing en aantoonbare CO2-reductie te realiseren.

BAM geeft met deze opdracht uitvoering aan haar strategie ‘Bouwen aan een duurzame toekomst’, met duurzaamheid, digitalisering en industrialisatie als belangrijke speerpunten.

Dichterbij een betekenisvol èn duurzaam leven

Iedereen verdient een menswaardig en betekenisvol leven, waarin je jezelf kan en mag zijn. In een omgeving die accepteert wie je bent. Dat is in de kern wat we geloven en waar we voor staan.

Om dat dichterbij te brengen kijken we elke dag opnieuw naar wat mensen echt nodig hebben. Daar hoort ook een vitale wereld met een gezonde leefomgeving bij. Het thema energie staat hoog op de agenda van Dichterbij. Met het terugdringen van ons energieverbruik en het gebruik van duurzame energie werken we aan een duurzame wereld en het verbeteren van de gezondheid van cliënten en medewerkers.

Foto vlnr: Jeroen Kingma (BAM Energy Systems), Cecile Stallenberg (Dichterbij) en Diana Cillessen (BAM Bouw en Techniek - Gebouwservices) ondertekenen de overeenkomst.