Duurzame groei ondanks netcongestie

Interflow en BAM Energy Systems slaan handen ineen voor een toekomstbestendige energieoplossing

Groeien, industrialiseren, van het aardgas af en ook nog het wagenpark elektrificeren, Interflow is volop in beweging. Met de uitbreiding van de huisvesting in Wieringerwerf als het ultieme bewijs. Er leek net zoals in de cleanrooms geen vuiltje aan de lucht, totdat kennelijk een ander bouwproject in de kop van Noord-Holland er met de laatste beschikbare netcapaciteit vandoor ging. Even dreigde het plan op losse schroeven te komen staan, gelukkig bood de netcongestiescan van BAM Energy Systems de ideale oplossing.
 

Lees meer
Duurzame groei ondanks netcongestie

Stroometiket – honderd procent groene stroom voor klanten

BAM Energy Systems levert en beheert energie en duurzame energiesystemen voor kantoren en woningen. De energie die BAM aan haar klanten levert bestaat voor honderd procent uit groene opwek uit Nederland. De CO2-uitstoot is dan ook 0 kg/MWh. Alle geleverde energie is aantoonbaar - op basis van Garanties van Oorsprong - afkomstig van windmolens.

Lees meer
Stroometiket – honderd procent groene stroom voor klanten

BAM installeert tienduizend zonnepanelen op 155 daken van zorgorganisatie Dichterbij in Brabant, Limburg en Gelderland

BAM heeft van zorgorganisatie Dichterbij de opdracht ontvangen voor de installatie van circa tienduizend zonnepanelen op 155 daken van locaties van de zorgorganisatie. Dichterbij heeft in het kader van de Green Deal de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn en verduurzaamt daarom haar locaties in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland. BAM start in februari 2024 met de uitvoering en rondt de werkzaamheden begin 2025 af. Dichterbij en BAM tekenen eveneens een vijfjarige onderhoudsovereenkomst voor de installaties.

Lees meer
BAM installeert tienduizend zonnepanelen op 155 daken van zorgorganisatie Dichterbij in Brabant, Limburg en Gelderland

EnergieRijk Den Haag viert tekenen Warmteconvenant en plaatsen van Stadsbatterij

Tijdens een feestelijke viering in aanwezigheid van demissionair staatssecretaris Heijnen, gedeputeerde Rijkaart en wethouder Kapteijns van Den Haag is dinsdag 24 oktober het Warmteconvenant met Eneco getekend en is de Stadsbatterij in werking gesteld.

Lees meer
EnergieRijk Den Haag viert tekenen Warmteconvenant en plaatsen van Stadsbatterij

Wil jij meebouwen aan een duurzame toekomst?

Gaat jouw technische hart sneller kloppen van verduurzaming van de woningbouw? Wil jij onze opdrachtgevers concepten aanbieden om (nieuwbouw-)woningen te voorzien van slimme en duurzame installaties? Houd je van afwisseling en mooie uitdagingen?

Lees dan verder

Vacature technisch ontwikkelaar

Duurzaam energieconcept voor gebiedsontwikkeling Crailo

GEM Crailo heeft het samenwerkingsverband BAM Energy Systems, TotalEnergies en EnergyZero geselecteerd als energiebedrijf voor Buurtschap Crailo.

Lees meer
Ondertekening overeenkomst

BAM Energy Systems behaalt Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Na een audit door PSO Nederland hebben de bedrijven die deel uitmaken van BAM Specials (onderdeel van Koninklijke BAM Groep nv) het PSO-keurmerk Trede 2 behaald. BAM Specials bedrijven zetten zich meer dan gemiddeld in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en komen daarom in één keer binnen op Trede twee.

Lees meer
BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

BAM installeert tienduizend zonnepanelen op 155 daken van zorgorganisatie Dichterbij in Brabant, Limburg en Gelderland

Dichterbij biedt ondersteuning, zorg en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking en de mensen om hen heen. Om de impact van de werkzaamheden voor de cliënten van Dichterbij tot een minimum te beperken, werken BAM en Dichterbij nauw samen. De uitvoering is in handen van BAM Energy Systems en BAM Bouw en Techniek - Gebouwservices, die samenwerken vanuit één projectorganisatie. Alle benodigde disciplines heeft BAM in eigen huis, zodat alle facetten van de uitvoering efficiënt worden gecombineerd. De kernwaarden van BAM, duurzaam, inclusief, betrouwbaar, eigenaarschap en samenwerkend, gelden als basis voor de samenwerking.

Slimme datamonitoring

In de onderhoudsovereenkomst legt BAM de nadruk op de optimale werking van de installaties. Het doel is voor Dichterbij door slimme datamonitoring energiebesparing, kostenbesparing en aantoonbare CO2-reductie te realiseren.

BAM geeft met deze opdracht uitvoering aan haar strategie ‘Bouwen aan een duurzame toekomst’, met duurzaamheid, digitalisering en industrialisatie als belangrijke speerpunten.

Dichterbij een betekenisvol èn duurzaam leven

Iedereen verdient een menswaardig en betekenisvol leven, waarin je jezelf kan en mag zijn. In een omgeving die accepteert wie je bent. Dat is in de kern wat we geloven en waar we voor staan.

Om dat dichterbij te brengen kijken we elke dag opnieuw naar wat mensen echt nodig hebben. Daar hoort ook een vitale wereld met een gezonde leefomgeving bij. Het thema energie staat hoog op de agenda van Dichterbij. Met het terugdringen van ons energieverbruik en het gebruik van duurzame energie werken we aan een duurzame wereld en het verbeteren van de gezondheid van cliënten en medewerkers.

Foto vlnr: Jeroen Kingma (BAM Energy Systems), Cecile Stallenberg (Dichterbij) en Diana Cillessen (BAM Bouw en Techniek - Gebouwservices) ondertekenen de overeenkomst.