Duurzame groei ondanks netcongestie

Interflow en BAM Energy Systems slaan handen ineen voor een toekomstbestendige energieoplossing

Groeien, industrialiseren, van het aardgas af en ook nog het wagenpark elektrificeren, Interflow is volop in beweging. Met de uitbreiding van de huisvesting in Wieringerwerf als het ultieme bewijs. Er leek net zoals in de cleanrooms geen vuiltje aan de lucht, totdat kennelijk een ander bouwproject in de kop van Noord-Holland er met de laatste beschikbare netcapaciteit vandoor ging. Even dreigde het plan op losse schroeven te komen staan, gelukkig bood de netcongestiescan van BAM Energy Systems de ideale oplossing.
 

Lees meer
Duurzame groei ondanks netcongestie

Stroometiket – honderd procent groene stroom voor klanten

BAM Energy Systems levert en beheert energie en duurzame energiesystemen voor kantoren en woningen. De energie die BAM aan haar klanten levert bestaat voor honderd procent uit groene opwek uit Nederland. De CO2-uitstoot is dan ook 0 kg/MWh. Alle geleverde energie is aantoonbaar - op basis van Garanties van Oorsprong - afkomstig van windmolens.

Lees meer
Stroometiket – honderd procent groene stroom voor klanten

BAM installeert tienduizend zonnepanelen op 155 daken van zorgorganisatie Dichterbij in Brabant, Limburg en Gelderland

BAM heeft van zorgorganisatie Dichterbij de opdracht ontvangen voor de installatie van circa tienduizend zonnepanelen op 155 daken van locaties van de zorgorganisatie. Dichterbij heeft in het kader van de Green Deal de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn en verduurzaamt daarom haar locaties in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland. BAM start in februari 2024 met de uitvoering en rondt de werkzaamheden begin 2025 af. Dichterbij en BAM tekenen eveneens een vijfjarige onderhoudsovereenkomst voor de installaties.

Lees meer
BAM installeert tienduizend zonnepanelen op 155 daken van zorgorganisatie Dichterbij in Brabant, Limburg en Gelderland

EnergieRijk Den Haag viert tekenen Warmteconvenant en plaatsen van Stadsbatterij

Tijdens een feestelijke viering in aanwezigheid van demissionair staatssecretaris Heijnen, gedeputeerde Rijkaart en wethouder Kapteijns van Den Haag is dinsdag 24 oktober het Warmteconvenant met Eneco getekend en is de Stadsbatterij in werking gesteld.

Lees meer
EnergieRijk Den Haag viert tekenen Warmteconvenant en plaatsen van Stadsbatterij

Wil jij meebouwen aan een duurzame toekomst?

Gaat jouw technische hart sneller kloppen van verduurzaming van de woningbouw? Wil jij onze opdrachtgevers concepten aanbieden om (nieuwbouw-)woningen te voorzien van slimme en duurzame installaties? Houd je van afwisseling en mooie uitdagingen?

Lees dan verder

Vacature technisch ontwikkelaar

Duurzaam energieconcept voor gebiedsontwikkeling Crailo

GEM Crailo heeft het samenwerkingsverband BAM Energy Systems, TotalEnergies en EnergyZero geselecteerd als energiebedrijf voor Buurtschap Crailo.

Lees meer
Ondertekening overeenkomst

BAM Energy Systems behaalt Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Na een audit door PSO Nederland hebben de bedrijven die deel uitmaken van BAM Specials (onderdeel van Koninklijke BAM Groep nv) het PSO-keurmerk Trede 2 behaald. BAM Specials bedrijven zetten zich meer dan gemiddeld in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en komen daarom in één keer binnen op Trede twee.

Lees meer
BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd certificeringsysteem, ontwikkeld door TNO. Het maakt inzichtelijk in welke mate bedrijven bijdragen aan de werkgelegenheid van personen met een kwetsbare arbeidspositie. De PSO is ontwikkeld om bedrijven – van MKB tot multinational – te stimuleren meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De PSO bestaat uit vier prestatieniveaus waarvoor bedrijven een keurmerk kunnen krijgen – van Aspirant status tot en met Trede 3. BAM Specials haalde direct al Trede twee. Dit heeft BAM onder meer te danken aan haar inclusiebeleid en het inkopen bij PSO-gecertifieerde bedrijven. BAM zal de PSO inzetten als instrument voor de vormgeving en uitvoering van het diversiteit- en inclusiebeleid en als invulling van SROI-verplichtingen bij aanbestedingen.

Praktisch en eerlijk

Marjolein Kerklaan, directeur HR BAM Specials: 'De PSO is een belangrijke tool in ons diversiteit- en inclusiebeleid. De PSO faciliteert een praktische en eerlijke manier om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam te plaatsen bij BAM. We zien helaas nog te vaak dat social Return uitmondt in een administratieve en contractuele opgave waardoor de aandacht voor het individu naar de achtergrond verdwijnt.

Het PSO-keurmerk inzetten bij aanbestedingen verlaagt de administratieve lasten en vergroot het succes van duurzame plaatsingen naar aanleiding van gewonnen aanbestedingen. Daarmee levert de PSO een positieve business case op, omdat steeds meer publieke opdrachtgevers het keurmerk accepteren bij invulling van de social return verplichting.'

BAM Specials

In BAM Specials opereren in samenhang elf business units (‘specials’) met specifieke expertise in zowel woning- als utiliteitsbouw. Veel van de activiteiten van de business units zijn gericht op ontwikkelingen op de vlakken van digitaal ontwerp en engineering, industrialisatie, circulariteit, modulariteit, energietransitie, energie en water, telecom en nieuwe technologieën. Door de bundeling van deze vernieuwende activiteiten geeft BAM versnelling aan innovaties en verstevigt zij haar leidende positie in de markt.

En leveren de business units een belangrijke bijdrage aan de BAM strategie 'Building a sustainable tomorrow'. 

De BAM Specials bedrijven die PSO Trede 2 hebben behaald zijn: BAM Industrie, BAM Modulair, BAM Materieel, BAM Energy Systems, BAM Telecom, BAM Energie & Water, Interflow, Stam en Landman/Gevelelementen Noord-Holland, Schakel & Schrale en b.Home. Bouwbedrijf Pennings beschikt over PSO Trede 3.

PSO-Nederland

PSO-Nederland is de regieorganisatie van het TNO-keurmerk ‘Prestatieladder Socialer Ondernemen’. De organisatie is opgericht in 2008 vanuit de drive om de participatie van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt te stimuleren. In 2012 werd het eerste PSO-certificaat uitgegeven. Het enige certificaat in Nederland dat inzicht geeft in welke mate een organisatie meer dan gemiddeld sociaal onderneemt op het gebied van arbeidsparticipatie diversiteit en inclusie (D&I). Daarnaast stelt het organisaties in staat om de impact die ze maken met D&I zichtbaar te maken voor hun stakeholders.

Ongeveer 1.500 entiteiten beschikken inmiddels over een PSO-certificaat.

Ruim 200 gemeenten passen PSO inmiddels toe bij SROI in aanbestedingen.