Duurzame groei ondanks netcongestie

Interflow en BAM Energy Systems slaan handen ineen voor een toekomstbestendige energieoplossing

Groeien, industrialiseren, van het aardgas af en ook nog het wagenpark elektrificeren, Interflow is volop in beweging. Met de uitbreiding van de huisvesting in Wieringerwerf als het ultieme bewijs. Er leek net zoals in de cleanrooms geen vuiltje aan de lucht, totdat kennelijk een ander bouwproject in de kop van Noord-Holland er met de laatste beschikbare netcapaciteit vandoor ging. Even dreigde het plan op losse schroeven te komen staan, gelukkig bood de netcongestiescan van BAM Energy Systems de ideale oplossing.
 

Lees meer
Duurzame groei ondanks netcongestie

Stroometiket – honderd procent groene stroom voor klanten

BAM Energy Systems levert en beheert energie en duurzame energiesystemen voor kantoren en woningen. De energie die BAM aan haar klanten levert bestaat voor honderd procent uit groene opwek uit Nederland. De CO2-uitstoot is dan ook 0 kg/MWh. Alle geleverde energie is aantoonbaar - op basis van Garanties van Oorsprong - afkomstig van windmolens.

Lees meer
Stroometiket – honderd procent groene stroom voor klanten

BAM installeert tienduizend zonnepanelen op 155 daken van zorgorganisatie Dichterbij in Brabant, Limburg en Gelderland

BAM heeft van zorgorganisatie Dichterbij de opdracht ontvangen voor de installatie van circa tienduizend zonnepanelen op 155 daken van locaties van de zorgorganisatie. Dichterbij heeft in het kader van de Green Deal de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn en verduurzaamt daarom haar locaties in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland. BAM start in februari 2024 met de uitvoering en rondt de werkzaamheden begin 2025 af. Dichterbij en BAM tekenen eveneens een vijfjarige onderhoudsovereenkomst voor de installaties.

Lees meer
BAM installeert tienduizend zonnepanelen op 155 daken van zorgorganisatie Dichterbij in Brabant, Limburg en Gelderland

EnergieRijk Den Haag viert tekenen Warmteconvenant en plaatsen van Stadsbatterij

Tijdens een feestelijke viering in aanwezigheid van demissionair staatssecretaris Heijnen, gedeputeerde Rijkaart en wethouder Kapteijns van Den Haag is dinsdag 24 oktober het Warmteconvenant met Eneco getekend en is de Stadsbatterij in werking gesteld.

Lees meer
EnergieRijk Den Haag viert tekenen Warmteconvenant en plaatsen van Stadsbatterij

Wil jij meebouwen aan een duurzame toekomst?

Gaat jouw technische hart sneller kloppen van verduurzaming van de woningbouw? Wil jij onze opdrachtgevers concepten aanbieden om (nieuwbouw-)woningen te voorzien van slimme en duurzame installaties? Houd je van afwisseling en mooie uitdagingen?

Lees dan verder

Vacature technisch ontwikkelaar

Duurzaam energieconcept voor gebiedsontwikkeling Crailo

GEM Crailo heeft het samenwerkingsverband BAM Energy Systems, TotalEnergies en EnergyZero geselecteerd als energiebedrijf voor Buurtschap Crailo.

Lees meer
Ondertekening overeenkomst

BAM Energy Systems behaalt Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Na een audit door PSO Nederland hebben de bedrijven die deel uitmaken van BAM Specials (onderdeel van Koninklijke BAM Groep nv) het PSO-keurmerk Trede 2 behaald. BAM Specials bedrijven zetten zich meer dan gemiddeld in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en komen daarom in één keer binnen op Trede twee.

Lees meer
BAM Specials bedrijven behalen Trede twee op Prestatieladder Socialer Ondernemen

Duurzame groei ondanks netcongestie

Bart-Jan Freriks, directeur Interflow: ‘Schone lucht”. Daar draait het om bij Interflow. Met als doel in verschillende omgevingen product- en persoonsbescherming te bieden. Interflow adviseert, ontwerpt, realiseert en valideert operatiekamers, cleanrooms en laminar flow units. We zijn een toonaangevende fabrikant, gericht op de internationale farmacie, industrie, zelfstandige behandelcentra en ziekenhuizen. Ons motto ‘’guaranteed in control’’ weerspiegelt de zekerheid die wij bieden aan onze klanten. Toen het bericht van de netbeheerder kwam dat zij onze toekomstplannen niet konden faciliteren met de benodigde netaansluiting, hebben we dat vraagstuk bij BAM Energy Systems neergelegd. Voor ons een logische keuze omdat ze ons energiesysteem al goed kenden en al bezig waren om een zonnepaneleninstallatie te ontwerpen. De integrale benadering van het netcongestievraagstuk scheelde ons een hoop afstemming.’

Robuust en toekomstbestendig energiesysteem

Jord Sijgers, business developer bij BAM Energy Systems: ‘Wij kijken verder dan het bieden van een tijdelijke oplossing voor netcongestie. We adviseren, ontwerpen, realiseren en exploiteren het ideale energiesysteem, of er nu wel of geen sprake is van netcongestie. Met beproefde en bewezen modulaire bouwblokken realiseren we een robuust en toekomstbestendig energiesysteem waarmee we onze klanten in elke gewenste mate kunnen ontzorgen. Voor Interflow begon onze netcongestiescan bij het in kaart brengen van de toekomstige energievraag en het identificeren van knelpunten. Om de knelpunten te verhelpen, zijn we op zoek gegaan naar kansen om energieverbruik slim te sturen en lokaal energie op te wekken. Op momenten dat met energiemanagement en lokale opwek alleen nog tekorten overblijven, is Interflow met een nauwkeurig gedimensioneerde batterij zeker van energie, zodat de productie nooit stagneert.’

Korte doorlooptijd

Nadat technisch de optimale oplossing was gevonden en ook de onderliggende business case goed was rondgerekend, lag nog de uitdaging van de korte doorlooptijd. Door te kunnen bouwen op zusterbedrijven BAM Energie & Water, BAM Modulair en BAM Bouw en Techniek en onze partners voor het energieopslagsysteem en sturingshardware, lijkt een doorlooptijd van vier maanden zeker haalbaar. Maatwerk voor Interflow!

Meer weten? Neem contact op met Jord Sijgers (jord.sijgers@bam.com)