Duurzame oplossingen voor nieuwbouwwoningen

BAM Energy Systems levert duurzame totaaloplossingen voor de levering van warmte en koeling en opwekking met zonnepanelen voor nieuwbouwwoningen. Door onze integrale aanpak ontzorgen we ontwikkelaars en bouwers volledig. We nemen de regie in ontwerp en realisatie, organiseren de inkoop en sturen het montageproces aan. Ons streven is om met opdrachtgevers en leveranciers langjarige samenwerkingsverbanden aan te gaan, zodat onze producten en diensten de hoogwaardige kwaliteit hebben die de markt verlangt.

In samenwerking met onze opdrachtgevers ontwikkelen we state-of-the-art energieoplossingen. De focus ligt daarin op de belangen van de bewoner. Functionaliteit, wooncomfort, gebruiksgemak en reduceren van energiekosten zijn de sleutel om te komen tot een optimale dienstverlening.

Voor de realisatie van onze energie-installaties voor nieuwbouwwoningen ontwikkelen we producten die het proces standaardiseren en vereenvoudigen. Een goed voorbeeld van een innovatieve oplossing is de inhouse ontwikkelde energiemodule grondgebonden nieuwbouw. Deze duurzame energiemodule levert een belangrijke bijdrage aan het industrieel bouwen van woningen met de ‘plug and play’ methode. Ook voor bewoners levert de energiemodule meerwaarde door de beperktere ruimte die de module inneemt ten opzichte van de traditioneel opgestelde installaties, de betere geluidswering en de nette afwerking van de omkasting.

Gasloos en energie-efficiënt

De energiemodule bevat alle installaties die nodig zijn om een grondgebonden woning gasloos en energie-efficiënt te maken. Door de assemblage onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek van BAM Modulair hebben de energiemodules een gegarandeerde kwaliteit. De energiemodule wordt ‘just-in-time’ op de bouwlocatie geleverd en kan eenvoudig - voor het plaatsen van het dakelement - op de zolderverdieping worden geplaatst. Dit leidt tot een efficiënt bouwproces en minimaliseert faalkosten.

Varianten

De energiemodule nieuwbouw kent een aantal varianten. Voor warm water zijn zowel een water-water warmtepomp als een lucht-water warmtepomp inpasbaar, inclusief het boilervat. Voor ventilatie is zowel mechanische ventilatie als een warmte-terug-win ventilatiesysteem mogelijk. Uitbreidingen met PV omvormer en verdeler vloerverwarming zijn eveneens mogelijk.